iklan

Friday, November 4, 2011

CAFE RACER motorbike

Rase nk berjalan ke blog omputih je minggu ni je kijenya...
jalan2 terminat la ke 1 patern moto yg diaorg buat
dinamakan CAFE RACER
 asalnya search dari

cari pnya cari gne picture search ni...
amik kau keluar gmbar moto
cantik siot......caei kata "anthik nye...."
patut rrr tgk tenet tgk tv selama ni mackup dia cam 
Jimmy Shine ngan Jesse James je..

kalo tak silap rrr, cafe racer nih moto olskool yg berbentuk race bike, 
mcm chopper ni asal dari USA and cafe racer ni asal dari Europe,
 alasannye US banyak highway sbab tu chopper punye style riding for long distance, 
cafe racer plak riding style layan korner pasal kat britain tak byk highway, 
korner melambak, cafe racer ni ade yg pakai fairing ade yg takde, 
lampu bulat, enjin kadang2 single cylinder dari 250cc sampai ke single 1200cc pun ade, 
riding position mcm racing slalunye diowang buat handle tu lagi rendah dari tank...

nk bagi paham lg meleleh air liur lg tgk pic lg best

HONDA CB 550
HONDA CB 450

HONDA CB 750
HONDA CB 750 (1972)

HONDA CB 750
ni la blog yg sembat digeledah dan jumpa pic2 diatas
kalo nk tgk lg click sini

yg minat tetap HONDA

http://www.cb750cafe.com

tambah cikit...
minggu berikutnya dalam meran BW tetibe ada
cam gambar ni cam kat MALAYSIA je...baca nya baca ye sungguh
mari lihat ek moto cb 400 dari en azahar

Azahar Honda CB400:

Straight out of Kuala Lumpur comes a Honda CB400 Vtec spec 1 built using limited resources and with the help of every garage builders best friend, eBay.



Azhar has chopped the bikes chasis and fitted a custom made fiberglass seat and side panels. The rear lamp was from a Honda C70 and cost a measly $10. Clip ons were very hard to come by but a set were finally acquired from a Honda CBR600 for $100.  No funds remained for a professional paint job so Azahar took to the Honda with a can of black spray and a roll of yellow vinyl tape.





Kalo  diikutkan ni lah model asal CB400 original lg...
mmg cun la wat cafer racer modified niii


enjoy it




4 comments:

YNA said...

sungguh lah aihhhh minat motor besaq nie :)

MERAN QAMAR said...

ye la minat..tp model ni susah cari..
mugkin ada model yg CC kurang dr yg terpapar boleh dicari di msia..n ada model yg boleh di mack up sebegini rupe gak...

comel said...

bila tengok naked bike buleh g kepada cafe racer ni
mcam nak try je fz150i...mcam style je

nnti aku cuba buat lakaran autocad n nak edit by photoshop, kalu reasonable to modi aku nak buat ah

MERAN QAMAR said...

buat bro jgn xbuat nanti link kn ke aku nk tgk bleh wat walpaper hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...